• Home
 • /
 • LIFESTYLE
 • /
 • Best Places to Visit in Rome And Travel Tips – 2018

Best Places to Visit in Rome And Travel Tips – 2018


V-ati planificat vacanta mult visata in Roma? Sunteti interesati de ceea ce ati putea vizita si punctele importante ale acestui oras minunat? Sunteti in locul potrivit, deoarece astazi m-am gandit sa va ofer cateva informatii care sa va faca viata, dar si vacanta minunata.

Care este primul gand care imi vine in minte atunci cand ma gandesc la conceptul acestui oras? Arhitectura si statuile! Da, statuile din jurul fântânilor din Roma, cu tematici istorice, si bineinteles arhitectura vintage ce reuseste sa creeze un vibe antic in sufletele noastre – acestea mi se par adevărate minuni ale lumii.

Capitala Italiei are o istorie de peste 2500 de ani. Astăzi, Roma este cel mai mare și cel mai populat oraș italian. Este situată în centrul țării, în regiunea Lazio, și traversată de râul Tibru. Roma are o multitudine de posibilitati de la piețe cu fântâni și statui maiestuoase, galerii celebre, catedrale, pana la străzi comerciale unde se pot gasi magazine, pizzerii și cafenele.

Te-ai intrebat vreodata oare de ce este unul dintre orasele preferate a marii majoritati si mai ales a persoanelor pasionate de calatorii? Faptul ca marii artisti, arhitecti si-au lasat o amprentat atat de profunda in mijlocul Romei, ofera o senzatie si o viziune unica, deoarece acum, aici se pot observa toate detaliile istorice care au ramas intacte, iar evolutia tehnologica si arhitecturala nu se poate observa. Acesta este cel mai mare punct forte al acestui oras minunat.

 

Iata cateva puncte turistice ale Romei, care cuprind principalele atracții ale orașului.

 

 • Vaticanul – Micul stat suveran (cel mai mic ca suprafață și număr de locuitori din lume). Aici este situata reședința papală. Ce trebuie sa vizitati aici neaparat este: Piața, Bazilica Sf. Petru și Muzeele Vaticane, cu Capela Sixtină. Faptul ca tot acest tur este incadrat pe o dimensiune destul de vasta, este recomandat sa se porneasca acest traseu de dimineata pentru analiza in detaliu a acestor minunatii. Nu cred ca trebuie sa precizez faptul ca este un loc foarte populat, insa rabdarea este prima arma cu care trebuie sa va inarmati pentru aceasta peripetie. Va recomand din proprie experienta sa aveti grija atat la tinuta, fiind foarte stricti din acest punct de vedere. Acordă-ți puțin timp pentru a admira Piața Sf. Petru, capodopera sculptorului italian Bernini, cu cele 284 de coloane, desfășurate pe patru rânduri, cu 140 de statui. În Bazilica Sf. Petru se află, alături de alte opere de artă celebre, și Pieta, sculptura renascentistă, din marmură de Carrara, a lui Michelangelo. Faptul ca exista un traseu foarte bogat este recomandat de a se face primul, insa fiecare isi organizeaza programul cum stie mai bine.

 

 • Colosseumul – este un MUST de vizitat, fiind considerat unul dintre cele  7 Minuni ale lumii! Dimensiunea si vibe-ul sau te face să-ți imaginezi luptele gladiatorilor care aveau loc acum 1700 de ani, iar acest film istoric ce se creeaza in minte si in sufletul tau face mai mult decat orice. Programul de vizitare al Colosseum-ului variază în funcție de anotimp și lună, așa că informează-te din timp. Tineti cont si de faptul ca exista un anumit numar de persoane care pot intra, asa ca va recomand sa va programati aceste puncte importante in functie de numarul de zile pe care le aveti la dispozitie,  pentru fiecare dimineata.

 

 • Arcul lui Constantin, Forumul Roman, Piazza del Campidoglio, Piazza Venezia – Aproape de Colosseum se află Arcul lui Constantinși Forumul Roman ( ruinele orașului antic ), după care poți să te îndrepți către Piazza del Campidoglio și Piazza Venezia, un loc plin de cafenele, restaurante și magazine.

 

 • Castel Sant’ Angelo –este o fortăreață care a fost, de-a lungul istoriei și închisoare, și reședință papală. Astăzi aceasta adaposteste expoziții de artă, sculpturi, vase antice si arme. Este așezată pe malul râului Tibru, aproape de Vatican.

 

 • Free entrance Pantheonul și Piazza della Rotonda, apoi să te îndrepți către Fontana di Trevi și Piazza di Spagna. Bineinteles ca trebuie sa te bucuri un moment pe treptele aglomerate, iar dupa, poti sa pornește catre raiul shoppingului: Via Condotti, Via del Corso!

 

Travel tips

 • Transportul– fiind un oras cu o suprafata destul de vasta puteti apela atat la autobuz cat si la metro ( pretul unui bilet fiind de 1,50 €, ceea ce nu este prea convenabil ). De preferat este sa luati strazile pas la pas pentru ca veti fi uimiti de arhitectura si detaliile orasului.

 

 • Cazarea– in jurul Garii Termini aveti parte de foarte multe posibilitati de cazare destul de accesibile in functie de bugetul fiecarui.

 

 • Aveti grija la imbracaminte si la ce optati pentru acest trip. Click here pentru cateva idei in legatura cu outfit-urile pe care le puteti aborda.

XOXO, B!