TOP Things to Do in Milan ( Italy )


Iti doresti sa iti petreci un weekend in Milano? Te gandesti daca vei avea timp ca in 2-3 zile sa atingi toate obiectivele turistice alea orasului? Ai ajuns in locul potrivit, deoarece astazi m-am gandit sa va prezint pe scurt acest oras minunat.

Milano este considerat orasul modei, un oras cu o structura arhitecturala foarte vintage care si-a dorit sa pastreze acest aer. Mereu apare intrebarea: “ Oare am destul timp? “. In video clipul de mai jos am decis sa va prezint acest spectaculos oras in doar doua minute. Am considerat sa marchez doar punctele cele mai vizitate, toate acestea fiind realizate doar intr-o singura zi 6 a.m – 10 p.m in care am prins punctele forte ale orasului meu preferat.

 

Mai jos va voi lasa lista cu punctele turistice marcate in video-ul prezentat.

  • Piazza del Duomo, unde evident veti putea gasi, Domul din Milano, una dintre cele mai marete catedrale gotice din Europa. Faptul ca sunteti deja acolo, o idee exceptionala este să urcați pe acoperișul Domului, de unde puteti avea panorama nu atât doar asupra orașului, cât si a statuilor care mărginesc acoperișul și a arhitecturii în sine.

 

  • Galeriile Vittorio Emanuel– undeva in mijlocul acesteia, imediat pe partea stanga cum veniți dinspre Duomo, veți vedea pe podea un mozaic cu un taur. Fiind un element simbolic veti observa un cerc de turisti care se uita in jos, acesta fiind un punct de reper de luat in seama. Taurul este simbolul heraldic al casei de Savoia, vechii conducători ai orașului-rival Torino. Și, dacă vă aflați la Milano, trebuie se faceți umătoarele: puneți-vă cu călcâiul pe locul unde s-a dus mozaicul, faceți o piruetă de 360 de grade, fără să ridicați călcâiul, cu ochii închiși. Se zice că veți avea noroc toata viata.

 

  • Castello Sforzesco– castelul este alcatuit din câteva muzee (de artă antică, arte aplicate, instrumente muzicale și arheologie), dar pentru a te plimba prin curtea castelului nu trebuie să intri înăuntru. De cealaltă parte a castelului pătrundeți în minunatul Parco Sempione. După o plimbare prin parc, va putei indrepta înspre partea dreaptă, căci în acea directie se află zona Brera.

 

  • Teatro all Scala –chiar în spatele Galeriilor Vittorio Emmanuele, care dau în piața Domului.

 

  • Navigli –este o zonă surprinzătoare și mai puțin cunoscută de turiști. De ce? Deoarece structura eleganta si clasica a Milanoului nu creeaza așteptari a unor canale precum Amsterdam sau Veneția. Evident, păstrând proporțiile (pentru că nu se poate face comparatia ), este o zona super activa, cu extrem de multe restaurante cu diverse retete culinare din toata lumea, baruri și terase, unde milanezii isi petrec serile pentru o cina sau “ aperitivo “.

Enjoy it!

XOXO, B!