• Home
  • /
  • FASHION
  • /
  • The Secret of Great Style is to Feel Good in What You Wear

The Secret of Great Style is to Feel Good in What You Wear


O noua saptamana, un nou inceput, un nou articol! Este luni asa ca astazi am decis sa va prezint un alt proiect universitar si bineinteles detalii despre ceea ce inseamna Fashion Design-ul.

Daca ma urmariti sunt sigura ca va aduceti aminte de articolul I DON’T DO FASHION. I AM FASHION ( daca nu ati reusit sa vedeti acest articol puteti da click pe titlu pentru mai multe detalii )  in care va explic despre unul dintre proiectele mele universitare si ceea ce inseamna sa studiezi Fashion Design. De aceasta data am sa mai vorbesc despre proiectul prietenului meu Ali Khalife si despre modul in care el a conceput toate aceste detalii pentru a ajunge la acest rezultat.

 

Pasii importanti pentru obtinerea unui articol vestimentar cat mai interesant

In moda trebuie constientizat faptul ca exista doua categorii de articole vestimentare.

  1. Cele purtabile.
  2. Doar cele care pot fi utilizate pentru catwalk-uri sau photoshooting-uri.

 

Cele purtabile se refera la produsele vestimentare care sunt create pentru cumparatori. Aceste produse dupa ce sunt prezentate in prezentarile de moda in urmatoarele saptamani se pot achizitiona online sau chiar din magazine.

Pentru cea de a doua categorie, foarte multe persoane nu inteleg faptul ca atunci cand se creeaza o noua colectie, exista si un CONCEPT. Orice brand are piesele lui statement care reprezinta brand-ul in sine ( paltonul Burberry, rochia Miss Dior etc. ), insa atunci cand se creeaza un concept care schimba ideile de baza trebuie sa se realizeze si anumite piese cu un efect WOW, insa care bineinteles nu pot fi utilizate in viata de zi cu zi. In FASHION avem libertatea de a creea tot ceea ce este posibil sau imposibil asa cum ar spune multi creatori.

Pentru acest photoshoot vom discuta strict de cea de a doua categorie. Proiectul a fost relizat pentru cursul “ Manipularea Materialelor “, unde avem posibilitatea de a ne folosi de propria noastra creativitate si de a combina atat materiale purtabile cat si materialele care nu se vor folosi niciodata pentru crearea unor articole vestimentare. Totul porneste de la un research foarte bine definit. Ce reprezinta asta? Atunci cand ne dorim sa obtinem un rezultat cat mai impresionant avem nevoie de cat mai multa informatie. Totul consta in modul in care reusim sa ne desprindem de la idea de baza si cum reusim sa gasim stradutele mici, dar unice care bineinteles sunt cheia catre un produs cat mai spectaculos.

Trebuie mentionat faptul ca pentru acest proiect exista 5 subteme care realizeaza conceptul, iar noi in functie de ele trebuie sa ne deschidem orizontul pentru a creea propria poveste. Rezultatul final trebuie sa fie un obiect vestimentar purtabil ( ceea ce reprezinta ca se va putea folosi pentru o sedinta foto, nu realizat direct pe manechin ). Astfel Ali a creat o pereche de pantaloni cu linie dreapta si talie inalta ( nu trebuie sa uitam faptul ca se tine cont si de trenduri ), bumbac 100% de culoarea caramizie, decorati cu triunghiuri dintr-un plastic destul de rigid peste care a aplicat un praf cristalizat ce se utilizeaza in decoratiuni interioare. Datorita detaliilor si efectul shinny pe care il ofera o data cu miscarile corpului, produsul a iesit unul spectaculos.

XOXO, B!