• Home
  • /
  • FASHION
  • /
  • MINIMALISM is believing there is such a thing as enough.

MINIMALISM is believing there is such a thing as enough.


De ce sa adopti un stil vestimentar minimalist?

In acest articol m-am gândit sa prezint propria mea perspectiva asupra stilului vestimentar minimalist. Frumusetea acestui stil vestimentar o regasesc in modalitatea acestuia de-a pune in valoare feminitatea, evitand atat artificiile cromatice cat si ornamente opulente. Va ramane un stil etern potrivit oricarei femei, indiferent de rasa, varsta sau statut social.

Ce este stilul minimalist?

Ce reprezinta pentru mine stilul? Ei, bine, stilul este atunci cand reusesc sa dau “viata” obiectelor vestimentare si totodata sa fiu si extensia personalitatii mele. A te imbraca extravagant este un talent, dar ca sa stapanesti la perfectie un stil, este o adevarata arta. Este o tehnică care strălucește și curge, dar rămâne întotdeauna una dintre stilurile clasice, diferentandu-se prin diferite design-uri care ies din cotidian. Detaliile precum culoarea, croiala sunt de asemenea folosite cu accent pe simplitate si mentinerea atentiei doar pe o singura nuanta sau gamele ei.

Recunosc ca ma inspir in tot ceea ce fac! Mă inspir din stări, emoții, sentimente, de aceea stilurile mele vestimentare vreau sa transmita atitudine, incredere si caracter, pentru ca fiecare designer isi are semnatura sau stilul care il caracterizeaza.

Stim cu totii ca hainele nu mai sunt de ceva timp obiecte folosite doar pentru a ne acoperi corpul, moda a fost si va ramane  ridicata la rangul de arta. Putine persoane sunt constiente de faptul ca prima impresie pe care ti-o faci despre un om, inainte ca acesta sa vorbeasca despre el, este una de imagine. In zilele noastre, puteti observa ca increderea in sine a multora este in functie de ceea ce poarta. Moda nu este un domeniu tocmai usor, astăzi industria modei este un amalgam de stiluri, insa stilul minimalist se numara printre preferatele designerilor.

Mulți designeri, indiferent de perioada de timp, creează deseori articole vestimentare in care sunt folosite sisteme de culori predominante precum alb si negru, pentru a mentine atentia asupra unui singur element central.

In minimalism, se pune accent deosebit pe un continut simplu, fara concurenta din partea altor detalii. Astfel se creeaza un element central precum o animatie, un logo sau un simplu text.

  • animațiile trebuie săfie subtile – pot fi desenate dar sa aiba o frumoasă legătură între designul clasic și cel modern.
  • Celălalt trend minimalist major este dimensiunea textului. Se optează pentru dimensionarea textului cu extreme precum – litere super mici sau XXL. Ca exemplu puteti vedea in articolul HANDMADE JACKET – UNIQUE, FASHION AND STYLISH

Stilul zilelor noastre, Stilul Minimalist

După cum se poate observa si in celelalte articole de pe blog, pot adopta stiluri vestimentare diferite. Imi place sa port rochii, fuste, pantaloni, acestea acompaniate de multe ori de adidași, bocanci, diverse încălțări cu talpa joasa, arareori incaltari cu toc. Faptul ca am înălțimea de (1.72m) a fost unul din avantajele de la mama-natura pentru a nu fi nevoita zi de zi sa port incaltari “feminine cu toc”, ci pur si simplu sa profit mai mult de incaltari comode. A nu se intelege ca incaltarile cu toc nu isi au loc de cinste in garderoba mea. Probabil ca multe dintre voi va regasiti in aceasta categorie si cred ca ma puteti intelege. Atunci când îmi compun o ținuta îmi place foarte mult sa o duc in zona minimalista, pentru ca aceste structuri au forme, volume si sunt echilibrate de un simţ practic, de o linie simplă, curată. Toate acestea conferă o stare de perfecţiune, de nou, curat, ingenios si explorează farmecul vizual al asimetriilor şi al volumelor.

Calitatea este caracteristica stilului minimalist si se distinge prin materiale impecabile ce dau impresia unui stil foarte fin. Ţesăturile sunt de înaltă calitate, se remarcă asocierea materialelor cu diferite suprafeţe structurate: materiale cu proprietăţi hi-tech, stofă, lână, vâscoză, tricot, dar şi caşmir sau alpaca.

Outfit-ul ales astăzi prezent in peisajul fashion este compus din:

  • palton negru din stofa cu croiala dreapta si accesorizat cu gluga.
  • pulover alb din lana cu guler roll.
  • fusta mini confecționată din stofă moale in carouri in 2 culori – verde imperial cu negru.
  • o pereche de bocanci negri.

Outfit-ul se rezumă la simplitatea croielilor şi preţiozitatea detaliilor într-un stil ce poate fi caracterizat drept reţinut, funcţional şi estetic. Este un stil lejer, simplu, confortabil bazat pe funcţionalitate si rafinament.

Croiala paltonului este o croiala simpla, linii drepte, iar forma geometrica deloc complicata. Este accesorizat cu o gluga supradimensionata , care da un efect super misterios.

Pulover-ul este din lana cu guler roll, culoare alb, cu detalii traditionale, tinand pasul cu trendurile iernii. Nu mi-am dorit sa incarc ținuta foarte mult deoarece punctul de interes este paltonul.

In orice outfit trebuie sa existe un punct de interes.

Consider ca anumite accente si detalii trebuiesc evidentiate, insa nu valuri de elemente puse fara legatura. In spatele oricarei imagini trebuie sa existe o poveste.

Fusta mini confecționată din stofă moale in carouri in 2 culori – verde imperial cu negru ofera un aer super fresh si young.

Astfel materialul pe care il purtam in funcție de anotimp este unul dintre cele mai importante detaliile in aceasta zona. Este destul de inadecvat sa purtam chiffon, satin sau alte tesaturi de vara in perioada rece a anului (asta mai depinde si in functie de eveniment ). Recomand lana, casmirul, bumbacul, mohairul, denim-ul, si multe altele care va vor da un plus tinutei.

Am obtinut un look in culori neutre care sa fie in concordanta cu vremea de afara. În modă, stilul minimalist porneşte de la aceleaşi principii ce ţin de uzul de culori într-un context în care spaţiul, lumina şi forma sunt primordiale în conturarea produsului finit.

Doresc sa adaug, ca este foarte important cand optam pentru un stil vestimentar sa avem in vedere mediul, locul si temperatura, iar in functie de toate aceastea ne putem face o tinuta corespunzatoare.

Pozele au fost realizate pe câmp, vremea a fost superba, m-a ajutat enorm, destul de cald pentru luna Ianuarie. Puterea soarelui imi dadea senzatia de primvara ( si bineinteles ca am profitat cat am putut si cu aceasta ocazie am realizat si outfit-ul din articolul ‘80’S STYLE IS COMING BACK ).

Pe scurt Stilul minimalist pentru mine este o tehnică care strălucește și curge, va rămâne întotdeauna unul dintre stilurile clasice, făcând-o alegere de design care întotdeauna va funcționa.

Va doresc multa inspiratie!

XOXO, B!