• Home
  • /
  • BEAUTY
  • /
  • How to make your own BALAYAGE without bleach

How to make your own BALAYAGE without bleachIti doresti sa faci o schimbare de look, dar sa nu iti supui parul la prea multe chinuri? Perfect, ai ajuns in locul potrivit. Mai jos prezint un video-clip unde am obtinut prin tehnica BALAYAGE un look trendy, fara a folosi decolorant, ci doar prin aplicarea de culoare.

 

Ce este un Balayage?

Balayage – este una dintre tehnicile foarte apreciate atat a vedetelor cat si a oamenilor de rand. Atunci cand auzim de balayage prima data ne gandim la un look, insa este vorba despre modul de aplicare a vopselei. Balayage-ul ofera naturalete, intinereste si este foarte chic.

Aceasta tehnica se refera la abilitatea de-a ‘picta’ manual fiecare suvita in parte pe lungimea parului , insa concentrat mai mult pe partile superioare. Permite realizarea unui look foarte natural, in care accentele de lumina sunt in centrul atentie, iar ceea ce ne intereseaza mai mult efectul final este mult mai natural decat cel ombre.

 

Diferenta dintre Balayage si Ombre, exista!

  • Ombre – tehinca ofera contrast si luminozitate parului. Aceasta presupune trecerea graduala de la o nuanta deschisa catre cea inchisa.

 

  • Balayage – Balayage, provine de la verbul francez “bilayer” in traducere inseamna “a matura’, iar in cazul de fataculoarea este aplicata cu ajutorul unei pensule si a unei placi plate, obtinand astfel lumini naturale pe toata lungimea parului.

Avand descrierea tehnicilor atat de Balayage cat si Ombre cu siguranta veti stii mult mai usor prin ce se aseamana si prin ce se diferentiaza.

Cum sa folosesti tehnica Balayage la tine acasa?

Aceast procedeu a fost popular inca din anii ‘80  si a revenit in tendinte la fel ca in Fashion. Multi o considera o tehnica destul de dificila daca nu exista abilitatile necesare. Eu imi doresc sa va arat ca imposibilul poate sa devina posibil. Am realizat un video in care prezint cum mi-am facut eu propriul balayage, fara a renunta la blond si pentru a profita de radacinile crescute. In videoclip folosesc tehnica Balayage, insa pentru a nu exista confuzii, am lasat la libera apreciere a fiecaruia de a face deosebire dintre Ombre vs. Balayage.

In opinia mea, ambele tehnici sunt mai ușor de întreținut decât un păr vopsit în integralitate, eventual și într-o nuanță diferită de cea naturală, precum sunt eu ( blond gri cu saten ). De cealaltă parte, balayage-ul poate fi păstrat un timp destul de indelungat fără a mai trece pragul salonului câteva luni bune, sau chiar daca ti-l faci homemade poti renunta la o perioada de-a mai cumpara vopsele de par.

Pentru ca Balayage-ul reprezinta metoda aplicarii vopselei cu mana libera, in video-ul de mai jos veti observa foarte bine cum vopseaua de nuanta gri va fi aplicata pe suvitele de par vertical. Astfel am reusit sa realizez un joc de culori, facand o trecere foarte discreta intre culoarea mea naturala (saten) in combinatie cu griul ales.

Suvițele mai deschise la culoare de la suprafața părului au intrat într-un contrast fabulos cu radacina și dau astfel impresia de volum.

Personal sunt foarte incantata, tehnica balayage-ului mi-a oferit un nou look, dar si confortul de-al intretine mult mai usor.

Am facut un video-clip, relativ usor, pentru persoanele care doresc sa-si faca singure acasa un balayage doar din Culoare(vopsea de par) si NU cu decolorant.

XOXO,B!