• Home
  • /
  • FASHION
  • /
  • How To Make Your Own Skirt – Free Pattern + Free Tips

How To Make Your Own Skirt – Free Pattern + Free Tips


Este luni si asa cum v-am obisnuit este si un nou articol. Avand in vedere ca vine vara, iar stilul este mereu ceea ce ne dorim sa evidentiem atunci cand purtam o tinuta, astazi m-am gandit sa va ofer toate detaliile necesare pentru a va creea “ your own skirt “ ( propria voastra fusta ) avand la dispozitie un tipar simplu si foarte usor de realizat.

Totul a pornit atunci cand ma gandeam in legatura cu ce va urma sa port pentru urmatorul articol. Situatia era destul de delicata, deoarece ma simteam putin lipsita de inspiratie. Mi-am facut o cafea si mi-am deschis laptopul. Ma uitam la pozele mai vechi dorind sa observ ceea ce am mai purtat, dar am dat peste primul meu proiect din primul an de facultate. Bineinteles ca a fost un moment de nostalgie asupra timpului care zboara fara sa imi dau seama, iar atunci mi-am adus aminte de toate tiparele pe care le-am realizat in acel an. Astfel, am luat materialul, l-am taiat si m-am apucat de treaba nu de alta, dar una dintre pasiunile mele este aceea de a taia materiale.

Iubesc atunci cand realizez cate ceva si ce poate fi mai satisfacator decat atunci cand iti poti purta proria creatie? Astazi te vei putea simti ca un adevarat Fashion Designer chiar daca nu ai experienta sau poate abilitatile care bineinteles se dezvolta odata cu timpul. Tot ceea ce ai nevoie este putina rabdare, dorinta si vointa.

Materialele necesare pentru aceast proiect:

  • Un metru ( pentru ati masura talia );
  • O rigla;
  • Un foarfec;
  • O bucata de carton ( 60/60 cm);
  • Un creion;
  • 1,5-2 m material in functie de dimensiunea dorita si proportiile tale.

Pentru acest articol am decis sa creez o fusta multipiece ( formata din mai multe parti ), iar ca si material am folosit o stofa cu un pattern geometric. Fusta se poate realiza chiar si din 5, 15, 20 parti depinde de gusturi si de modelul pe care il doriti sa il realizati, eu folosind 10 parti.

Daca te incadrezi ca fiind un XS – talia ( 62 cm ) asa cum sunt eu acest pattern este perfect, daca nu, se masoara talia, se face calculul in functie de numarul de parti pe care va doriti sa il aveti ( ex. 62/10 = 6.2 ). In poza de mai jos veti putea observa exact toti centimetrii pe care eu i-am folosit. In partea de sus se trage o linie dreapta 6,8 cm, am dorit sa pun cativa milimetrii in plus deoarece in partile exterioare ale tiparului se adauga 1 cm pentru a face legatura intre parti atunci cand sunt cusute. Daca v-ati calculat exact recomand sa adaugati sim line ( 1 cm extra dupa terminarea COMPLETA a tiparului ).

Prima parte ( 1 ) 6,8 cm talie, 18 cm lungime, iar solduri 9,6 cm. A doua parte ( 2 ) se porneste de la 9,6 cm cu o lungime de 32,5 cm. In partea de jos am adaugat pe partile laterale 2 cm pentru a-mi crea propriul model, insa daca iti doresti o fusta tip scolarita poti pastra tiparul drept fara acel extra de 2 cm. Dupa adaugarea acestor centimetrii extra se traseaza o linie pana se ajunge la dimensiunea de 9,6 cm a primei parti. Se recomanda de a se plasa Green Line ( acea linie din mijloc ) pentru a stii exact cum se amplaseaza tiparul pe material. Aceasta linie ajuta atunci cand ai un material cu diferite printuri pentru a stii exact cum va arata modelul pe fusta si pozitionarea cat mai corecta. Dupa taierea materialului nu uitati sa il surfilati pentru a nu avea surpriza destramarii materialului ( duceti la un croitor ).

 

Tipar

 

Pentru acest tip de fusta se creaza si o centura, insa eu am decis sa pliez inauntru 2 cm din partea de sus ne dorind sa mai tai din material pentru scurtarea acesteia. Am decis ca sa o accesorizez cu un fermoar invizibil, pentru a-mi pastra efectul circular al materialului, dar aceste detalii depinde in functie de gusturile fiecaruia. Dupa taierea materialului daca detii o masina de cusut, sau cunosti pe cineva care are putea sa te ajute din acest punct de vedere se vor coase partile intre ele fara a se omite un spatiu de 20 cm pentru fermoar, iar in partea de jos se pliaza 1 cm pentru a avea o terminatie cat mai frumoasa.

 

Acesta este rezultatul final, o fusta foarte trendy cu tendinte young, fresh si cool in acelasi timp, datorita modelului, croiului, dar si al materialului. Este o fusta de baza si nu necesita experienta in croitorie pentru realizarea unui astfel de produs. Daca va doriti cateva ponturi si detalii despre cum puteti mai bine sa evidentiati o astfel de fusta click here.

XOXO, B!