• Home
  • /
  • FASHION
  • /
  • A Day in the Life of a Model + Fashion Student details

A Day in the Life of a Model + Fashion Student details


Iti doresti sa aflii toate detaliile in legatura cu ceea ce reprezinta sa lucrezi in industria modei? Sau iti doresti un viitor in fashion? Ai ajuns in locul potrivit, deoarece mai jos va voi oferi toate detaliile de care aveti nevoie.

Fiind in anul doi de facultate activitatile extra au fost un must pentru mine, deoarece mi-am dorit sa obtin cat mai multe informatii si sa imi fac cat mai multe cunostinte atunci cand vorbim de fashion. Totul a inceput in luna decembrie cand am fost selectat pentru a lucra ca si model pentru fitting-urile celor din anul trei.

 

Toata aceasta activitate era in schimbul a 2 credite extra ( totii studentii au nevoie de minimum 8 credite extra pentru a putea da licenta ). Totul a fost perfect, am avut o prima intrevedere cu unul dintre coordonatori, ne-au masurat si ne-au spus ca ne vor contacta atunci cand fitting-urile vor avea loc. In luna Ianuarie/Februarie am avut doar 3, dar din luna Aprilie a fost o avalansa pot spune. A fost o perioada super incarcata, deorece se incepea de dimineata de la 9 a.m si se termina undeva la 6-7 p.m. unde avea loc o pauza de 30 minute sau 1h in functie de profesor.

Dupa toata aceasta perioada in care am cunoscut oameni noi, am dobandit noi cunostinte, idei de la care te poti inspira ( pana la urma era vorba de tinutele unor studenti de fashion ), iata ca au venit si oportunitatile pe care le asteptam de ceva timp. Am inceput sa am foarte multe solicitari ca si model pentru outfit-urile finale. Pentru mine a fost si este in continuare o mare bucurie, astfel avand oportunitatea de a va impartasii si voua detaliie din culise, dar si de a experimenta viata de model.

Ce reprezinta sa fii un model?

Faptul ca pana in momentul de fata am cateva photo shooting-uri la activ, nu m-as numi niciodata un model. Sa fii model este o munca destul de dificila chiar daca din exterior lucruile par destul de simple. Totul incepe in functie de locatie, daca esti norocoasa sa lucrezi intr-un studio foto, poti sa fii ferm convinsa ca vor exista toate conditiile necesare pentru a te simti confortabil cu hainele pe care le porti. Eu am avut ocazia de a purta outfit-urile toamna/iarna la o temperatura de 30 grade celsius. Nu va puteti imagina ce inseamna sa iti petreci 5-6 ore, in picioare, schimband outfit-urile si cu soarele care parca sta lipit de tine. Trebuie luat in considerare si faptul ca exista posibilitatea ca pozele sa nu fie la asteptarile mult visate, asa ca totul se repeta pana cand stylistul si designerul sunt satisfacuti.

 

 

Click here daca iti doresti mai multe detalii despre ceea ce reprezinta sa studiezi Fashion Design.

XOXO, B!